Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2010 14:10 - Прохристиански простотии, или за войнстващото невежество
Автор: faiona Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1319 Коментари: 1 Гласове:
1



 Седя си аз, работа няма, а не ми се учи, бедните ми мозъци са поели над препоръчителната доза PHP, Java и C# за седмица и без това. Новините съм ги изчела вече, всички ферми и животинки във фейсбука са нагледани, вицовете и смешните снимки в 2-3те ми любими сайта разгледани и въобще няма какво толкова да се прави.

 Решавам да попроследя връзките към Svejo от любимия ми сайт за новини. И там какво? Прохристиянски блог през 2 поста с безумно много гласове. Е добре де, всеки луд с номера си дай дам видим какво толкова се пенят. Намерили хората статия за някакъв световнонеизвестен психиатър, който предполагаемо изцелил сума ти народ от хомосексуалността им.

Проблемче.
 
  Първо в целия сайт се говори само за мъже хомосексуалисти и как родителите им били виновни. Направо страхотия-явно ако си момче и майка ти те обича много ставаш гей...значи да не си обичаме децата? Така ли да го разбирам аз това? Освен ако не са момиченца явно, защото за лесбиики нито дума. Явно на тях бог гледа с добро око. 

  Второ намеква се че хомосексуалистите изнасилват деца примамвайки ги с порно..явно някой не си е  чел дори  тълковния речник и не прави разлика между хомосексуален и педофил.  И това било резултат от най-голямото зло на нашия век-атеизма. Значи всичките католически свещеници, гаврили се с деца са атеисти така ли? 

 Четем нататък. Искали били хомосексуалните да ги приемем О Ужас! Как може такова нещо друго човешко същество да иска да го приемаш такова, каквото е ! Кошмар ! Ми то после ще искат и да се отнасяш с тях като равни и да им зачиташ човешките права,  и къде ще му излезе края? А като говорим за човешки права стигаме до хуманизма заклеймен като най-опасната секта в наши дни, проповядваща аморалност. Това ще го оставя без коментар. Сериозно. Are you for real??!!  По темата за аморалността стигаме до статия заклеймяваща презерватива като сеещ разврат, а кампаниите против СПИН като пропаганда за свободен секс.  Минутка мълчание докато безумността на казаното се процеди до главния мозък, 2 минути въргаляне по пода от смях, последвано от отрезвяващо осъзнаване, че на света в 21 век съществуват хора които вярват в тези глупости.  Че ги подкрепят и със статистика- шанса да хванеш СПИН при секс със презерватив бил 17 %. News flash-без е около 99.9% !!

 Вече войнствено настроена продължавам с прегледа на статиите  да, няма начин ествено да се пропусне темата за еволюцията. Която да знаете е също теория за конспирацията, създадена с цел да ни разврати. И освен това е теория а не факт. Ако някой си беше направил труда да си извади главата от Библията,и да прочете гореспоменатия тълковен речник щеше да знае че всяка теория си е сбор от факти. И че само защото е в процес на развиване и доказване на значи че е грешна. Ходи че го обясни обаче на някой който също така вярва, че глобалното затопляне е причинено от слънцето а не от парниковите газове, че може да общува с мъртвите и че образа на Христос се е появил на пърженото  му картофче.

Затварям сайта. Не мога повече. Или ще умра от смях или ще изпадна в депресия поради осъзнаването на хорската малоумщина. И като сравнително интелигентен и средно атеистично настроен човек ще задам следните въпроси, не че очаквам отговор:

 -Защо религиозните хора винаги се смятат за по-висши от останалите? Кой ви излъга че не можеш да имаш морални ценности без да вярваш в дядо боже? Аз не съм хомосексуална(не че имам нещо против тези които са,), не спя с всеки срещнат(а и дори да го правех живота си е мой), не крада, избягвам да лъжа, не убивам (освен хлебарки и комари),не пожелавам козата на ближния си(вие знаете ли как миришат козите?!) и със сигурност не натрапвам мнението си на другите.  Прави ли ме по-малко морална факта, че не мисля че някой ме е създал от нечие ребро? И най-вече защо не си гледате в собствената си паничка а се месите в чуждия живот и креват?  Ако двама човека се обичат каквото, където и както и да го правят какво ви влиза на вас в работата ?

  И най-вече защо всички религиозни хора се държат като вируси-мнооого държат да заразят всички наколо със собствените си виждания, независимо дали те искат или не . Кой те е молил да ми чукаш на вратата с памфлети ?  Аз да съм те питала какво пише в Библията? Ако ми пукаше щях да я прочета. Вярваш си в нещо? Ами вярвай си, живей си и не пречи на другите да живеят според техните си вярвания или липса на такива. На някои от нас не ни е нужно някой да ни казва кое е правилно и кое не , имаме достатъчно мозък и сами да решим.

 


Тагове:   невежество,   атеизъм,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mamkamu - +
26.03.2010 14:33
Всичко идва от думите: "Идете и разнасяйте словото Божие". И ония ми ти тиквеници го правят вече 2000 години. Въпроса е, кой как претворява тези думи. Едно време премахвали проблема, като просто са ги изгаряли. Сега надничат под чаршафа ти. И се в името на твоето спасение. Пък моето спасение си е моя работа :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: faiona
Категория: Лични дневници
Прочетен: 39564
Постинги: 10
Коментари: 26
Гласове: 59
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031